Е разбрах те, че ако няма доп. подсметки ще заминат на общо основание наййй-горе в контрагентите /където ги позапратих/. Инак ще се плюнчи молива и ще отмята до второ пришествие.

Сега вече се допълнихме  :thumbup: Приятен ден  :air_kiss:
Хайде изразявай се точно, такива изрази от сорта ала-бала, нищо не значат.

напълно си права и точно така се записва, ако се спазва изцяло СС 21, но истината е, че в случая

Дт 503
Дт 624
   Кт 504,
не променя финансовия резултат, който би се получил при изчисляване на курсовата разлика при преоценка, така че в практиката е приет този вариант на отчитане, а не плаващи 504-ти сметки преди преоценка... та според мен е въпрос на избор  :P
Ако по тези фактури е имало плащане то в ОПП ще бъде разгледана кореспонденцията 401/501 или 503 в зависмост от това как е станало "плащането" и ще бъде дадено в колона "плащания" на ред "Парични потоци, свързани с търговски контрагенти".

да де, ей за това писах ама както и да е....
приемам, последните ти статии  :innocent: но само като статии, сега обаче ми кажи, ако не си си направила някаква подразбивка на 401 с-ка, как ще разбереш кои суми от 401/50гр. ще отнесеш в инвестиционна дейност??? Както казваше една моя колежка, то аз тези доставчици си ги знам - само 4-5 са, което е..... малко несериозно.... ей това обяснявам тука...  :P
да де 1000 ще се посочат, но в раздел ПП от инвестиционна дейност, по нагоре беше писала да си греда 401 с-ка и да посочва ПП като към търговски контрагенти, което пък е в раздел ПП от Основна дейност... т.е. има мааалка разлика  :P в допълването ни  :innocent:
Съгласно СС-21, при продажба на валута, не се отчитат курсови р-ки:
3.3. Продадената валута се оценява по валутния курс на продажбата.

След това(при приключване на някакъв период) се прави преоценка на см/ка 504 по централен курс.

абе продажба, ама от 504...
ама май е и покупка в 503  :innocent:
ами не е така в 613 сметка ще останат натрупани р-ди по придобиване на ДА т.е. когато актива още не се е обособил и е в процес на изграждане - и в ОПП плащанията свързани с 613 с-ка в случая са си точно плащания за инвестиционна дейност...
В ПАРИЧНИЯ ПОТОК се посочват единствено кореспонденциите по сметки от гр. 50 /каси, разплащателни сметки.../.
Не знам от къде и дойде на Иренчето в предходната тема "Разходите за придобиване на ДМА не се включват в ОПР, а в ОПП се посочват на ред 61541 в колона "плащания". " ???
Ако по тези фактури е имало плащане то в ОПП ще бъде разгледана кореспонденцията 401/501 или 503 в зависмост от това как е станало "плащането" и ще бъде дадено в колона "плащания" на ред "Парични потоци, свързани с търговски контрагенти". Ноооооо е възможно към 31.12.2011 г. не всички фактури да са изплатени и тогава няма да се включат ама хич в ОПП-то.

Така че, това за паричния поток хич не се шашкай, че не попада там с/ка 613, то там не и е и мястото.

не е точно така.... паричните потоци свързани с пращане за придобиване на ДА се посочват в инвестиционна дейност, така че, ако не си си създала подсметка на 401 доставчици на ДА, то ще е доста трудно да се установи каква е частта на ПП за инвестиционна дейност от обшия поток по 401/50гр.